ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ!!ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΟΥ ΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!!

alt


Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ
 ΠΗΓΗ
 • - Η αρπαγή νεαρών επιστημόνων, αμισθί δούλων του «γέροντα» Αθανάσιου.
 • - Μια κατάφωρη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 • - Πώς μετέτρεψαν μιαν ανωμαλία σε «μοναχισμό».
Παρενόχληση καλογραιών
 • - Με τη δικαιολογία ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία, επιβάλλουν στο θύμα τη διακοπή κάθε δεσμού, επιτυγχάνοντας έτσι την ΠΑΡΘΕΝΙΑ.
 • - Με πρόφαση τη νηστεία, επιβάλλουν στο θύμα ειδικό διαιτολόγιο, ενώ, με πρόφαση τη θεία λειτουργία, επιτυγχάνουν τη συμμετοχή του θύματος σε «ειδικές τελετές», κατά το πρότυπο του μεσαιωνικού σκοταδισμού: Πολύωρες προσευχές, μετάνοιες, γονυπετήσεις κ.ά, προσκύνηση ιδιόμορφων εικόνων αγνώστων στην Ορθόδοξη χριστιανική αγιογραφία, αγρυπνίες με πλασματικές και υπερβατικές εμπειρίες και στημένα «θαύματα», ολονύχτιες ή μεταμεσονύκτιες «λειτουργίες», με αναθυμιάσεις και αναμμένα κεριά, οι οποίες συνοδεύονται με συγκεκριμένες ψαλμωδίες.
 • - Με πρόφαση την ανάγνωση εκκλησιαστικών βιβλίων, προμηθεύουν το θύμα με Ιερές Βίβλους και βιβλία συγκεκριμένων «πατέρων», οι οποίοι δίδουν στον Ορθόδοξο μοναχισμό και την Ορθοδοξία ΜΙΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η λεγόμενη «ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ».
 • - Με την υποβολή και επιβολή στο θύμα συγκεκριμένων προσευχών και φράσεων, ρήσεων και ρητών, αλλά και την αποστήθιση εκκλησιαστικών ωρολογιών, οι «γέροντες» επιτυγχάνουν ένα ΝΕΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ!
Υπέρτατος μαζοχισμός
 • - Με πρόφαση την αλλαγή ονόματος, το κύκλωμα επιτυγχάνει την κατάργηση της παλιάς ταυτότητας, της προσωπικότητας του θύματος, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους, δηλαδή η αποκοπή από το παρελθόν του.
 • - Με πρόφαση, επίσης, την απαράδεκτη και αρρωστημένη «τυφλή υπακοή», ο «γέροντας» επιτυγχάνει την κατάργηση της βούλησης σκέψεως του θύματος, την οποιαδήποτε διαφωνία ή και πρωτοβουλία του, γεγονός που αποδυναμώνει το μυαλό και την προσωπικότητά του. Με τον τρόπο αυτό, αργά αλλά σταθερά, το θύμα αποκτά μιαν νέαν ταυτότητα μέσα στην «αδελφότητα», ένα καινούργιο τρόπο σκέψης. Η ζωή του αρχίζει και τελειώνει μέσα στην «αδελφότητα». Η προηγούμενη ζωή του ...;δαιμονοποιείται! Η έξω ζωή είναι κόλαση και μέσα στο μοναστήρι παράδεισος!
 • - Η σωτηρία του θύματος επέρχεται με την πλήρη υποταγή στον «γέροντα». Οτιδήποτε προέρχεται από αυτόν είναι «θεϊκό», σε αντίθεση προς όλα που προσφέρει η ελεύθερη ζωή εκτός της «αδελφότητας», που είναι ...;διαβολικά! Ακόμα και αυτά που προέρχονται από τους γονείς του θύματος, τους οποίους εξαναγκάζεται να απαρνηθεί, να καταδιώξει, αλλά και να πολεμήσει σε περίπτωση που αντιδράσουν ή προσβάλουν τον «γέροντα». Σε τέτοια περίπτωση, του υποβάλλεται ότι δεν εκδιώκει τους γονείς του, αλλά τους ...;δαίμονες που είναι μέσα τους»! Ότι ...;αγωνίζεται για το καλό των γονιών και της οικογένειάς του, οι οποίοι αρχικά δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό, αλλά αργότερα θα τον ευγνωμονούν!..
Η ανωμαλία έγινε ...;μοναχισμός!
 • - ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΣΕ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ
 • . Για να καμουφλάρει μιαν χρηματοοικονομική Οργάνωση, με τεράστια οικονομικά συμφέροντα και με όπλα την υποκρισία, την αδιαφάνεια, τη διαστρέβλωση και την τρομοκρατία. Παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα νεαρών επιστημόνων και των οικογενειών τους.

Οι πρωταγωνιστές της αρπαγής επιστημόνων και του εγκλεισμού τους στον Μαχαιρά, τον Άγιο Ηρακλείδιο και κάποιες άλλες Μονές στην Κύπρο που ελέγχει ο «γέροντας» Αθανάσιος, αλλά και στο Βατοπαίδι Αγίου Όρους, όπου προωθούνται «μοναχοί» από τον Μαχαιρά, είναι οι Αθανάσιος, Μητροπολίτης Λεμεσού και ο Εφραίμ, ο υπό κατηγορίαν τ. ηγούμενος του Βατοπαιδίου. Αυτοί οι δύο, μεταμφιεσμένοι σε «πνευματικούς δασκάλους» και σε «γέροντες», που δήθεν ανησυχούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, εισβάλλουν σε διάφορους χώρους, κυρίως σε εκπαιδευτήρια, απ' όπου αλιεύουν τα θύματά τους. Εντοπίζουν το νέο ή τη νέα που τους ενδιαφέρει, οπότε οι στρατολόγοι συνεργάτες του «γέροντα» φροντίζουν να μάθουν τα πάντα για την προσωπική ζωή του «στόχου» και να τα μεταφέρουν σε συγκεκριμένο «πνευματικό», που ανήκει στο κύκλωμα ή και στον ίδιο τον «γέροντα».

Στη συνέχεια, κάποιος, που παρουσιάζεται σαν «φίλος» του θύματος, αναλαμβάνει να το οδηγήσει στον πιο πάνω «πνευματικό» για «εξομολόγηση». Αυτή διαρκεί μέχρι και τρεις ...;ώρες, επαναλαμβάνεται, μάλιστα, κάθε βδομάδα! Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουν την απόσπαση προσωπικών δεδομένων του «στόχου», τα οποία ο «εξομολόγος» φροντίζει να μεταφέρει αμέσως στον «γέροντα». Επίσης, για να πετύχουν την «τακτική αναφορά» του «στόχου», έντεχνα, μέσω της «εξομολόγησης», ο «πνευματικός» συστήνει Θεία κοινωνία κάθε Κυριακή, της οποίας πρέπει να προηγείται απαραίτητα «εξομολόγηση» πάντοτε στον «πνευματικό» του κυκλώματος!..

Ο «εξομολόγος» εσκεμμένα προβληματίζει το θύμα. Σταδιακά και μεθοδευμένα του δημιουργεί τύψεις, του φορτώνει ενοχές και ...;δαίμονες, ενώ, ταυτόχρονα, φροντίζει να εκθειάζει την προσωπικότητα του «γέροντα». Με τον τρόπο αυτό το θύμα αποσυντονίζεται, τρομοκρατείται και αναζητά λύσεις σωτηρίας. Τότε ακριβώς, ο «εξομολόγος» οδηγεί τον ανυποψίαστο νέο ή νέα στον «γέροντα» Λεμεσού Αθανάσιο ή στον Εφραίμ Βατοπαιδινό.

Ο «γέροντας» εμφανίζεται σαν «διορατικός» και «προφήτης»! Επειδή γνωρίζει καλά τον χαρακτήρα του θύματος, τον χειρίζεται ανάλογα. Με πρόφαση τη νηστεία, του επιβάλλει συγκεκριμένο διαιτολόγιο και, σταδιακά, με πρόφαση τη μετάνοια και την ταπείνωση, του επιβάλλει συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς! Μια ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, που συναντάται ΜΟΝΟ στους νέους και νέες που καταλήγουν, ως δήθεν μοναχοί, στα μοναστήρια που ελέγχει το Κύκλωμα Στρατολόγησης Μοναχών, μέσω των προαναφερθέντων «γερόντων».

Ως γνωστόν, «πνευματικός πατέρας» της «αδελφότητος» της Μονής Βατοπαιδίου ήταν μέχρι το θάνατό του ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός, για τον οποίο η Εκκλησία της Κύπρου ανακοίνωσε το 1998 ότι δεν ανήκε σ' αυτήν. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι αρχές του Αγίου Όρους δεν ενέκριναν αίτημα του Ιωσήφ να σχηματίσει «συνοδεία», αφού εναντίον του υπήρχαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση καλογραιών γειτονικών Μονών, τις οποίες επισκεπτόταν σαν ...; «πνευματικός πατέρας και εξομολόγος»!  Παρόμοια καταγγελία εναντίον του Ιωσήφ έγινε το 1981 και από τις μοναχές της Μονής Αγίων Αναργύρων στην Πάφο και για το λόγο αυτό εκδιώχθηκε από την Κύπρο μαζί με τον θεολόγο Βασίλη Κουτσού τ. ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και τον τότε διάκο στην Μητρόπολη Πάφου Ανδρέαν Νικολάου, τον σημερινό Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.

Οι φωτογραφίες Ιωσήφ και Αθανάσιου είναι αναρτημένες στις Μονές που ελέγχει το κύκλωμα, μαζί με τις φωτογραφίες άλλων «γερόντων» ξένων προς την Εκκλησία της Κύπρου, φωτογραφία όμως του Αρχιεπισκόπου Κύπρου δεν υπάρχει.

Οι νέοι, που είναι εγκλωβισμένοι στα συγκεκριμένα μοναστήρια, αποκαλούν τον Αθανάσιο «δάσκαλο» και «πατέρα» τους και τον δέχονται σαν μέντορά τους, ενώ τον Ιωσήφ τον αποκαλούν ...; «παππού» τους! Επίσης, αποκαλούν την Μονή Βατοπαιδίου «αδελφό μοναστήρι» και ως «το μόνο που λειτουργεί σωστά», ενώ θεωρούν τις δικές τους Μονές στην Κύπρο σαν παραρτήματα της Μονής Βατοπαιδίου!

Το Κύκλωμα Στρατολόγησης Μοναχών Αθανάσιου και Εφραίμ κατέφερε επιδέξια να εισχωρήσει στην κυπριακή Εκκλησία και να πλασάρει έναν ιδιότυπο πρωτόγνωρο «μοναχισμό», διαστρεβλώνοντας και παρερμηνεύοντας τους κανόνες του Ορθόδοξου μοναχισμού και τις αξίες της Ορθοδοξίας, γενικότερα. Παράλληλα, με επιδέξιο τρόπο, ταύτισε Ιερούς Κανόνες με τη μέθοδο αλλαγής του τρόπου σκέψης, που ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ που ακολουθούν οι διάφορες αιρέσεις και ψυχολατρείες, οι οποίες έχουν εμφανιστεί και στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

Με πρόφαση την «εξομολόγηση», οι «πνευματικοί» επιτυγχάνουν την τακτική αναφορά στον «αρχηγό». Επίσης, με πρόφαση τη «δεύτερη κλήση» του στόχου τους, την οποία διαβλέπει μόνον ο «γέροντας», και τη «δικαιολογία» ότι οι γονείς, συγγενείς και φίλοι του δεν μπορούν να κατανοήσουν όσα γίνονται - όσοι αντιδρούν μάλιστα ...; «είναι φορείς του διαβόλου Exclamation mark - επιτυγχάνουν την απομάκρυνση του θύματος από την οικογένειά του και την απομόνωσή του. Αυτό αποκαλείται ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ.

Και έπεται συνέχεια:

Παρθενία και άλλα τινά

Παράλληλα, με την πρόφαση μιας δήθεν «συναδέλφωσης» και «προσφοράς» στον αδελφό, μιας δήθεν «ταπείνωσης» και κατάργησης του εγώ, επιτυγχάνουν το «ΔΟΓΜΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΗΣ». Ένα «δόγμα», κατά το οποίο ο ορισμός της αγάπης και της συναδελφοσύνης έχει μιαν εντελώς ιδιόμορφη έννοια, αφηρημένη και αντιφατική, αφού πρέπει να προσφέρεται μόνο στα μέλη της «αδελφότητος» και όχι σε όλους.

Όσοι δεν πιστεύουν και δεν παραδέχονται την «αδελφότητα» και τον «γέροντα», θεωρούνται ...;δαίμονες Exclamation mark, γι' αυτό και πρέπει να τους μισούν και να τους εχθρεύονται.! Σ' αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι από τους γονείς των θυμάτων αντιδρούν. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι υποστηρίζουν και πείθουν ότι «ο Χριστός χαίρεται με την έχθραν και τη διαμάχη αυτή, γιατί γίνεται για καλό, αφού, όπως ο ίδιος είπε, «δεν ήλθα για να φέρω ειρήνη στη γη, αλλά ...;μάχαιραν και διχόνοιαν»!.. Πρόκειται για φοβερή παρερμηνεία, μια ερμηνεία των «γερόντων», για να δικαιολογήσουν την αντιπάθεια που καλλιεργούν στα θύματα απέναντι στους γονείς τους που αντιδρούν.

Σημαντικό είναι να δούμε και το πώς πείθουν νεαρούς επιστήμονες να πιστέψουν την πιο πάνω «ερμηνεία».

Με πρόφαση, λοιπόν, την κατάργηση του εγώ, οδηγούν το θύμα σ' ένα υπέρτατο μαζοχισμό, με βάση τον οποίο ο νέος ή η νέα θα πρέπει να υποφέρουν, να βασανίζονται, «για να καταφέρουν την υπέρτατη αμοιβή, την αγιοσύνη»! Ακριβώς, όπως υπέφερε ο Χριστός πάνω στο σταυρό! Το θύμα είναι ο «εκλεκτός» και υπομένει τη «δοκιμασία» μαρτυρικά, αφού με τον τρόπο αυτό ...; «κερδίζει την σωτηρία όχι μόνο της δικής του ψυχής, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς του, μέχρι εβδόμης γενεάς»! (Όπως ακριβώς γίνεται στις ανθρωποθυσίες).

Κατάφεραν δηλαδή οι «γέροντες» και το κύκλωμά τους, να μετατρέψουν τον Ορθόδοξο μοναχισμό σε ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ, με τα ίδια στοιχεία που επιτυγχάνεται ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ, όπως τον περιγράφει ο Steuen AlanHassanM. ed. LMHC (LicensedofMical Center στην Commonwealth of Massachusetts.

(WWW. Freedomofmical.com/steuenhassan).

Μετά τον εγκλωβισμό του θύματος στην Μονή, ακολουθεί η πλήρης ένταξή του στην «αδελφότητα». Με πρόφαση τη ρασοφορία, την γενειάδα κ.λπ, το κύκλωμα επιτυγχάνει την ομοιόμορφη εμφάνιση των «αδελφών» και την ταύτισή τους με τον «αρχηγό», τον «γέροντα».

Έτσι, αργά αλλά σταθερά, το θύμα οδηγείται σε μια τέτοια ψυχική κατάσταση, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ.

Μέσα στην «αδελφότητα, ο νέος νομίζει ότι είναι «ευτυχισμένος», ενώ πρόκειται για ζωή γεμάτη πόνο και υποχωρήσεις, σκληρή και πνευματική εργασία και αχρείαστες δοκιμασίες, υποβάθμιση και καταπίεση της προσωπικότητάς του. Η «ευτυχία» αφορά και την ...;επιβράβευσή του από τον «γέροντα», ο οποίος, ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ περί «απόκτησης ανωτερότητας και ...;αγιοσύνης Exclamation mark, τον κρατά καθηλωμένο μέσα στην «αδελφότητα».

Ο νέος, με πρόφαση τη «νοερή προσευχή», και καθοδηγούμενος από τον ηγούμενο ή τον «γέροντα», οδηγείται ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΚΣΤΑΣΗ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Μέσα στην «αδελφότητα», όμως, το φαινόμενο αυτό μεταφράζεται στον νέο «μοναχό» σαν ...; «φώτιση και σημάδι αγιοσύνης»!

Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, ο «γέροντας» ή ο ηγούμενος επεμβαίνουν στο υποσυνείδητο του εκστασιαζομένου νέου, ελέγχοντας έτσι και την πιο κρυφή του σκέψη ή επιθυμία, μετατρέποντάς τον σε ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ. Σ' έναν υπηρέτη, σ' ένα άμισθο δούλο! Ακριβώς όπως συμβαίνει στις διάφορες αιρέσεις και ψυχοομάδες.

Με σατανικές ενέργειες το Κύκλωμα Αθανάσιου και Βατοπαιδίου, με συνεργάτες και τους ηγουμένους των υπ' αυτών ελεγχομένων Μονών, κατάφερε:

Οι γονείς των εγκλωβισμένων παιδιών που παγιδεύτηκαν στο Κύκλωμα του Αθανάσιου, έχουν συστήσει τον Σύνδεσμο Συγγενών και Φίλων Μοναχών και προσπαθούν να διαφωτίσουν και να ενημερώσουν λεπτομερώς τους απλούς πολίτες για το φαινόμενο του κατ' ευφημισμόν αποκαλουμένου «σύγχρονου μοναχισμού», ο οποίος παρουσιάστηκε τις τελευταίες δεκαετίες στον τόπο μας.

Ο κάθε γονιός που έχει έφηβο παιδί που σπουδάζει ή είναι πτυχιούχος, θα πρέπει να ξέρει ότι:

Όπως τα δικά μας παιδιά εγκλωβίστηκαν στα δίκτυα του βρομερού αντιχριστιανικού Κυκλώματος των Αθανάσιου - Εφραίμ, κινδυνεύουν να παγιδευτούν και άλλοι νεαροί επιστήμονες.

Τα δικά μας παιδιά ζουν σε μιαν εικονική πραγματικότητα. Δεν μπορούν ν' αντιληφθούν τους κινδύνους που διατρέχουν, αλλ' αυτό δεν σημαίνει πως κάτι που δεν μπορούμε να το δούμε δεν υπάρχει. Ούτε πως αυτό που πιστεύουμε είναι κατ' ανάγκην και αληθινό.

Έχουμε αποταθεί επανειλημμένα, και γραπτώς, σε όλες τις αρμόδιες πολιτειακές και εκκλησιαστικές αρχές και έχουμε καταγγείλει με αποδεικτικά στοιχεία την παράνομη και απάνθρωπη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος. Έχουμε ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας, από ειδική Ερευνητική Επιτροπή, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες μας. Δυστυχώς, μέχρι τώρα οι αρμόδιοι, ενώ γνωρίζουν και παραδέχονται το συντελούμενο στυγερό έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των παιδιών μας, των οικογενειών τους και της κοινωνίας γενικότερα, περιορίζονται σε φραστικές καταδίκες, δίχως να Παίρνουν ουσιαστικά μέτρα ώστε να τερματισθεί το σύγχρονο δουλεμπόριο, το οποίο διεξάγεται εν ονόματι της Εκκλησίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Πολιτεία και την Εκκλησία, αλλά και τους απλούς πολίτες όπως, έστω και τώρα, ευαισθητοποιηθούν για το συντελούμενο έγκλημα και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για να ξεσκεπαστούν οι όζουσες δραστηριότητες του Κυκλώματος, οι πρωταγωνιστές και οι ηθικοί αυτουργοί του.!!