APOLLONIOS  GIA TO BLOG ..jpg
apollonios on livestream.com. Broadcast Live Free
ζε23.jpg

Είμαι Έλλην, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Χριστιανός! Απολλώνιος
Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος

Google Translate


Αρχείο από 1 Οκτωβρίου 2012


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ .....ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ!!
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ!!

ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!!!
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

 

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ!!
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ!!

ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!!!
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ!!


ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΙΒΥΛΛΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ!!ΒΙΝΤΕΟ


Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ!!!

alt


ΕΡΕΥΝΑ!!ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΗ!!

alt

Η τρίτη ερευνητική περίοδος του προγράμματος «Ανασκαφικό και μελετητικό έργο Διρού» πραγματοποιήθηκε - από τις 27 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2012- από ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων διά της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος και με την εποπτεία της Ε΄ ΕΠΚΑ.

Το Σπήλαιο Αλεπότρυπα - που ερευνάται από το 1970- κατοικήθηκε κατά τη Νεολιθική περίοδο (6000 - 3000 π.Χ.) και έχει αποδώσει χιλιάδες ευρημάτων κεραμικής, λίθινων και οστέινων εργαλείων, κοσμημάτων καθώς και ανθρώπινων και ζωικών οστών.

Έρευνες

Οι έρευνες φέτος ξεκίνησαν με γεωφυσικές διασκοπήσεις από το Εργαστήριο Γεωφυσικής- Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης και Αρχαιοπεριβάλλοντος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στην περιοχή Ξαγκουνάκι (Νεολιθική ακρόπολη του Διρού), βόρεια της εισόδου του σπηλαίου Αλεπότρυπα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση της μεγάλης αίθουσας του σπηλαίου Αλεπότρυπα με στόχο την τρισδιάστατη φωτογραμμετρική αποτύπωσή της. Από την επιφανειακή έρευνα των προηγούμενων ετών εντοπίστηκαν περιοχές μεγαλύτερης συγκέντρωσης κεραμικών και λίθινων ευρημάτων προϊστορικών ή ιστορικών περιόδων.

Ειδικά στην περιοχή Ξαγκουνάκι βρέθηκε πυκνή συγκέντρωση λίθινων εργαλείων, οστράκων και ανθρώπινων οστών της Ύστερης Νεολιθικής, από τα οποία λήφθηκαν δείγματα για ραδιοχρονολόγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και προσδιόρισε την ηλικία των ευρημάτων στο 4200 π.Χ..

altΕυρήματα - συμπεράσματα

Ειδικότερα, διεξήχθησαν δύο δοκιμαστικές τομές. Η πρώτη, στο σημείο που λήφθηκε το δείγμα για ραδιοχρονολόγηση το 2011, έφερε στο φως μια αδιατάρακτη διπλή πρωτογενή παιδική ταφή σε αγγείο. Στην ίδια τομή αποκαλύφθηκαν, επίσης, τμήματα από άλλη μία κατά χώρα ταφή, επίσης αδιατάρακτη, τριών ενηλίκων, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, ανήκει επίσης στην Τελική Νεολιθική. Η συγκέντρωση των ταφών σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποσότητα ευρημάτων κεραμικής και εργαλείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η θέση κατοικήθηκε εντατικά κατά την Τελική Νεολιθική, σε συνδυασμό με το σπήλαιο Αλεπότρυπα.

Αξιοσημείωτη είναι η σχεδόν πλήρης απουσία ευρημάτων μετά τη Νεολιθική περίοδο, που υποδηλώνει ότι τόσο το σπήλαιο όσο και ο περιβάλλων χώρος δεν χρησιμοποιήθηκαν έκτοτε για συστηματική κατοίκηση, όπως είχε ήδη επισημανθεί κατά τις σωστικές ανασκαφές της περιόδου 1970- 1971.

Από τα σημαντικότερα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής της Μάνης

Το σπήλαιο Αλεπότρυπα βρίσκεται στον κόλπο του Διρού, 220 μ. ανατολικά του σπηλαίου Γλυφάδα και περίπου 20 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Εντοπίστηκε τυχαία από το ζεύγος Πετροχείλου το 1958 και είναι από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα σπήλαια του Διρού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μάνης. Είναι μεγάλο επίμηκες σπήλαιο με ευρύχωρες αίθουσες και πολυδαίδαλους διαδρόμους, συνολικού μήκους 280 μέτρων.

Στο βάθος της μεγαλύτερης αίθουσας, βρίσκεται λίμνη με καθαρό πόσιμο νερό. Η ανασκαφική έρευνα στο σπήλαιο άρχισε το 1970 από τον Γ. Παπαθανασόπουλο και έφερε στο φως ευρήματα που πιστοποιούν τη χρήση του σπηλαίου από τον άνθρωπο κατά τη Νεώτερη και Τελική Νεολιθική Εποχή (έως το 3000 π.Χ., περίπου). Σε αυτά περιλαμβάνονται χρηστικά αγγεία, αποθηκευτικά πιθάρια, λίθινα και οστέινα εργαλεία, υφαντικά βάρη, κοσμήματα κ.λπ..

Επίσης, εντοπίστηκαν λιθόστρωτα δάπεδα, κυκλοτερείς εστίες και λάκκοι - αποθηκευτικοί βόθροι. Αξίζει τέλος, να σημειωθεί το πλούσιο ανθρώπινο οστεολογικό υλικό που αποκαλύφθηκε στις κόγχες, κυρίως, της σπηλιάς αλλά και διάσπαρτο μέσα στο σπήλαιο. Από τα παραπάνω συνάγεται η συνεχής χρήση του σπηλαίου ως κατοικία, αποθήκη αγαθών, εργαστήριο οικιακών δραστηριοτήτων και χώρος ταφής.

naftemporiki.gr


Πηγή: diadrastiko: Ανθρώπινα οστά και πολλά μυστικά βρέθηκαν στο Σπήλαιο Δυρού στη Μάνη http://diadrastiko.blogspot.com/2012/10/blog-post_3727.html#ixzz29V1k27th

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΑΤΣΗ ΑΞΙΑΣ 236,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!

Χάρισαν 236,6 εκ.ευρώ στον όμιλο Λάτση;!!

alt
Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών σχετικά με την εκμίσθωση σε εξευτελιστικό αντίτιμο του Golden Hall στον Όμιλο Λάτση κατέθεσαν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η ερώτηση:

Δώρο της κυβέρνησης στον Όμιλο Λάτση το Golden Hall

Η συγκυβέρνηση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας» σημαίνει το ξεπούλημα προς όφελος των μεγελοεπενδυτών προχώρησε σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα από την εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο» η νέα σύμβαση παραχώρησης του Golden Hall έχει ετήσιο μίσθωμα στο 1/8 του αρχικού.

Πριν από 4 περίπου χρόνια η LamdaΔομή, θυγατρική της Lamda Developments του Ομίλου Λάτση, ενοικίασε το μεγαλύτερο τμήμα του IBC, δηλαδή το «GoldenHall», για 40 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 7,25 εκατ. ευρώ. Στη σύμβαση αναγραφόταν ότι τα πρώτα 15 χρόνια θα αυξάνεται κατά 2% ετησίως, για να σταθεροποιηθεί στα 9,5 εκατ. ευρώ για την υπόλοιπη διάρκεια της σύμβασης. Δηλαδή, για τα τελευταία 25 χρόνια, με τίμημα 9,5 εκατ. ετησίως, το Δημόσιο θα εισέπραττε 237,5 εκατ. ευρώ και για τα πρώτα 15, με μίσθωμα 7,25 εκατ. ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις του 2%, το Δημόσιο θα εισέπραττε άλλα 112,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, στα 40 χρόνια, με βάση τη σύμβαση του 2007, το Δημόσιο θα εισέπραττε 350 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος η Lamda πλήρωνε ετήσιο μίσθωμα της τάξης των 8 εκατ. ευρώ.

Με τη σημερινή παραχώρηση του ακινήτου για 90 χρόνια στη Lamda, το Δημόσιο θα εισπράξει 81 εκατ. και στα επόμενα 50 χρόνια άλλα 32,4 εκατ. ευρώ. Στην καλύτερη, δηλαδή, των περιπτώσεων, θα εισπράξει 113, 4 εκατ. ευρώ και θα χάσει 236,6 εκατ. ευρώ, με βάση τις δύο συμβάσεις, που η μεν αφορά σε 40 χρόνια και η δε σε 90 χρόνια.

Στην πράξη, δηλαδή, το μίσθωμα του «GoldenHall» κατεβαίνει με τη νέα σύμβαση στα 900.000 ευρώ, από τα 8 εκατ. που καταβάλλει μέχρι σήμερα στο Δημόσιο.

Ο αγοραστής βέβαια, ο Όμιλος Λάτση, θα πάρει και μπόνους, καθώς από τη σύμβαση παραχώρησης έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης επιφάνειας άλλων 21,6 χιλιάδων τ.μ., καθώς το «GoldenHall» έχει συνολική επιφάνεια μόνο ...; 132,2 χιλιάδων τ.μ.! Από τη σύμβαση, πάντως, τα δύο μέρη αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένα.

Δηλαδή παρόλο που η κυβέρνησή σας ισχυρίζεται ότι ψάχνει με οποιονδήποτε τρόπο να αυξήσει τα έσοδά του δημόσιου την ίδια στιγμή χαρίζει 236,6 εκατομμύρια ευρώ στο συγκεκριμένο ιδιώτη.

Δεδομένου δεν υπήρξε καμία διάψευση στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.

Κατόπιν τούτων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

" Γιατί προχώρησε η κυβέρνηση σε μια στιγμή που λεηλατεί με την πολιτική της τα εισοδήματα του ελληνικού λαού σε μια τόσο επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα σύμβαση.
" Γιατί διέκοψε το Υπουργείο την προηγούμενη σύμβαση;
" Γιατί δόθηκε για 90 έτη το ακίνητο αυτό;
" Γιατί δεν διενεργήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός (που δικαίωμα αγοράς θα έχουν και μικροεπενδυτές που ενοικιάζουν τα καταστήματα με ιδιαίτερα αρμυρό τίμημα);
" Πως αποφασίστηκε η παραχώρηση του και με βάση ποια διαδικασία παραχωρήθηκε το ακίνητο του IBC ;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Πετράκος Αθανάσιος
Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία
Βαλαβάνη Νάντια
Γελαλής Δημήτριος
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Ουζουνίδου Ευγενία
Παπαδημούλης Δημήτριος
Στρατούλης Δημήτριος 

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!ΕΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Καλόγερος στην Κροατία το έσκασε με μια γυναίκα
Αφού πρώτα πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας

Ένας φραγκισκανός καλόγερος από το Μπάσκα Βόντα της δυτικής Κροατίας εγκατέλειψε την ασκητική ζωή του και το έσκασε με μια γυναίκα, αφού προηγουμένως πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας.

Η Καθολική Εκκλησία επιβεβαίωσε σήμερα τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές ημέρες και ανέφεραν ότι ο μοναχός πέταξε τα ράσα και έφυγε παίρνοντας μαζί του 9,8 εκατ. κούνα (περίπου 1,7 εκατ. δολάρια).

«Θέλουμε να σταματήσουμε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης για το θέμα αυτό και να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια της φραγκισκανικής μονής του Πρεσβέτο», αναφέρει η επισκοπή του Σπλιτ και της Μακάρσκα σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με την επισκοπή ο μοναχός Σίμε Νίματς πούλησε 43 στρέμματα γης που ανήκαν στην εκκλησία και απέσυρε χρήματα από το λογαριασμό της, χωρίς να έχει πάρει έγκριση προηγουμένως. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της αγοραπωλησίας.

Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 34χρονος Νίματς το έσκασε πριν από δύο εβδομάδες με ένα πολυτελές αυτοκίνητο, έχοντας στο πλευρό του μια γυναίκα. Τον αναζητούν τόσο η αστυνομία όσο και η εκκλησία. 

ΣΟΚ!Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Κου Κλουξ Κλαν "αγκαλιάζει" τη Χρυσή Αυγή!!!

alt

Στην επίσημη ιστοσελίδα το "Κόμματος των Ιπποτών", που αποτελεί παρακλάδι της φιλοναζιστικής Κου Κλουξ Κλαν βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες άρθρο για τη Χρυσή Αυγή με αφορμή τα...

εγκαίνια των γραφείων του ελληνικού κόμματος στη Νέα Υόρκη. Σίγουρα, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η αναφορά της Χρυσής Αυγής, αφού στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης οργάνωσης φιλοξενούνται μόνο ειδήσεις που έχουν σχέση με την φιλοναζιστική τους - ρατσιστική προπαγάνδα.

Στο άρθρο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του «Κόμματος των Ιπποτών», οι οποίοι είναι μία από τις έξι οργανώσεις που φέρουν το όνομα της Κου Κλουξ Κλαν, αναφέρεται ότι η «υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ενα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρνουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, ωστόσο παραλείπονται επιμελώς οι σφοδρότατες αντιδράσεις των Ελλήνων της Νέας Υόρκης που αντιτάχθηκαν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην πόλη τους.

Η σελίδα της Κου Κλουξ Κλαν είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή, ωστόσο στο άρθρο που είχαν αναρτήσει τόνιζαν ότι «σκοπός μας είναι να προωθήσουμε και να στηρίξουμε στην ελληνική διασπορά το εθνικιστικό όραμα της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να αντισταθούμε στην πολυπολιτισμική και ανθελληνική ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων».

alt

To άρθρο, βέβαια, δημοσιεύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, τότε που προκλήθηκε μεγάλη αντίδραση από την Ελληνική ομογένεια, με αποτέλεσμα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να μην ανοίξουν στην Αστόρια, όπως αρχικά σχεδίαζαν.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

ΘΕΟΣ ΠΑΝΑΣ:Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!

ΠΑΝ

alt
ΠΑΝ

Ο θεος Πανας εγεννηθη στην Αρκαδια και συμφωνα με τις επικρατεστερες παραδοσεις στο Λυκαιο ορος.
Υπαρχουν πολλες παραδοσεις για το ποιοι ειναι οι γονεις του θεου Πανος.
Ο θεος Ερμης και η νυμφη Πηνελοπη που γεννηθηκε στην Κυλληνη της Αρκαδιας.
Ο θεος Ερμης και η νυμφη Δρυοπη.
Ο θεος Ερμης και η νυμφη Καλλιστω συνοδου της θεας Αρτεμιδος στην Αρκαδια που αργοτερα εγινε ο αστερισμος της Μεγαλης Αρκτου.
Του θεου Διος και της νυμφης Καλλιστους
Του θεου Απολλωνος και της Οινοης.
Οταν τον γεννησε η μητερα του τρομαξε με την εμφανιση του Θεου που ειναι τραγοποδαρος με κερατα τραγου και μυτερα μεγαλα αυτια, και τον εγκατελειψε.
Ο θεος Ερμης που ηταν εκει κοντα το πηρε ειδηση εσπευσε και προστατεψε τον γιο του και τον πηγε στον Ολυμπο και τον παρουσιασε στους Θεους.
Οι Θεοι γοητευθηκαν απο τον γελαστο καινουργιο Θεο τον καλοδεχτηκαν, και τον ονομασαν Πανα.
Ο θεος Διονυσος που τον συμπαθησε αμεσως τον καλεσε στην συντροφια του.
Βοηθος των Θεων στην Τιτανομαχια εσπειρε τον Πανικο στους Τιτανες με την βροντωδη φωνη του, το ιδιο εκανε δε και στην μαχη του Μαραθωνα εναντια στους Περσες βοηθωντας τους Αθηναιους.
Ο θεος Πανας τον περισσοτερο καιρο τριγυρναει στην φυση και παιζει την συριγγα.
Η παραδοση λεει πως η Συριγγξ ηταν νυμφη που αντισταθηκε στον Ερωτα του Θεου και ικετευσε τον Λαδωνα τον Θεο Ποταμο να την σωσει.
Ο θεος Ποταμος την λυπηθηκε και την μετετρεψε σε καλαμια.
Απο εκεινη την καλαμια ο θεος Πανας εφτιαξε την συριγγα που κραταει και παιζει απο τοτε.
Καπως ετσι εγιναν τα πραγματα και με την νυμφη Ηχω.
Μονο η νυμφη Πιτυα τον ερωτευθηκε αλλα το ζευγαρι επεσε στην αντιζηλια του Βορεως που την γκρεμισε απο ενα βραχο.
Οι θεοι την λυπηθηκαν και την μετετρεψαν σε δεντρο το πευκο.
Ο θεος Πανας εψαχνε να την βρει και δεν την εβλεπε πουθενα. Αποκαμωμενος ο Θεος, το μεσημερι καθισε στην ριζα του δεντρου λυπημενος να ξεκουραστει απο την εξαφανηση της καλης του.
Τοτε αντεληφθη πως το δεντρο δακρυσε και καταλαβε πως ηταν αυτη. Το δακρυ ειναι το ρετσινι του πευκου.
Αλλος ερωτας του θεου Πανος ειναι με την Σεληνη που την γοητευσε την οδηγησε σε δασος και της χαρισε δερας εξαιρετικης λευκοτητος.
Την σχεση του Θεου με την Σεληνη την βλεπουμε σε κορινθιακο καθρεπτη που αναπαριστα το ζευγος και προπορευεται αυτων δαιμων που κρατα δαδα, πιθανον ο Φωσφορος.
Τιμουνται και οι δυο στο Λυκαιο ορος στο ιερο τους το οποιο ειναι Σπηλαιο, και που στην αρχαιοτητα υπηρχε ασβεστο πυρ.
Αλλωστε οι αγαπημενες κατοικιες του Θεου ειναι κατ εξοχην τα σπηλαια που θεωρουνται ως Ιερα του.
Ενα απο αυτα ειναι το Κωρυκειον αντρον κατοικια του θεου Πανος και της νυμφης Κωρυκειας το οποιον εχει και προφητικο χαρακτηρα, στον Παρνασσο.
Ο θεος Πανας ειναι κατ εξοχην Θεος ποιμενικος λατρευεται στα βουνα και στα σπηλαια, και τιμαται στην Αρκαδια, στην Κυλληνη , στο Λυκαιο ορος, στο Μαιναλο, στην Αττικη, σε μνημη της βοηθειας του Θεου στον Μαραθωνα και την Σαλαμινα, βοριοδυτικα της Ακροπολεως σε σπηλαιο που υπαρχει και σημερα, στην Παρνηθα στον Μαραθωνα και στην Βαρη. Επισης ιερα του βρισκονται στην Αιγινα , το Αργος, στην Ψιτταλεια, Σικυωνα, Τροιζηνα , Ωροπο, Μεγαλοπολη και στην Πιανα της Αρκαδιας.
Λατρευεται και απο τους αλιεις ονομαζομενος Παν ο Ακτιος.

Ιερο του ζωο ειναι ο τραγος
Συμβολο του η Συριγγξ
Ιερεια του ειναι αγελαδες κριαρια και προβατα.
Προσφορες ειναι μελι και γαλα αγριολουλουδα.
Απλο λιβανι, λιβανομαννα.

Ο θεος Πανας το λεει και το ονομα του ειναι ο θεος του συμπαντος κοσμου και η προσωποποιηση της φυσεως και των δυναμεων της.
Φαλλικος Θεος, Γονμοποιος αρχη.
Στους ανθρωπους εκφραζεται ως ορμητικοτητα, αυθορμητισμος,ανδρικη γονιμοτητα, σεξουαλικη ικανοποιηση, προστασια απο αρνητικες επιρροες και πανικο, παιδικη ηλικια (στα αγορια)
Την παιδικη ηλικια στα κοριτσια την εκφραζει η θεα Αρτεμις.
Μυσταγωγος Θεος που οδηγει τους ανθρωπους στην πνευματικη τους εξελειξη κανοντας τους να ξεπερασουν τον φοβο των δεισιδαιμονιων, του πανικου και του θανατου που ουσιαστικα τα φερουν μεσα τους,
και δεν τα προκαλει ο θεος Πανας, αλλα απλα τους τα υπενθυμιζει.
Η δε εμφανηση του συμβολιζει ακριβως αυτο, τον ανθρωπο που εξελλεισσεται απο την ενστικτωδη κατασταση σε περαιτερω ανοδο.
Τα μεγαλα αυτια δηλωνουν οτι ο ανθρωπος εχει αρχισει να αντιλαμβανεται τον θειο κοσμο τα δε κερατα του Θεου υποδηλωνουν την θεικη του φυση.

ΥΜΝΟΣ ΠΑΝΟΣ

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΟΥΡΑΝΟΝ, ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ, ΙΔΕ ΧΘΟΝΑ ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ,
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ.
ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ.
ΕΛΘΕ ΜΑΚΑΡ, ΣΚΙΡΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΔΡΟΜΕ, ΣΥΝΘΡΟΝΟΣ ΩΡΑΙΣ.
ΑΙΓΟΜΕΛΕΣ, ΒΑΚΧΕΥΤΑ, ΦΙΛΕΝΘΕΟΣ, ΑΝΤΡΟΔΙΑΙΤΕ.
ΑΡΜΟΝΙΗΝ ΚΟΣΜΟΙΟ ΚΡΕΚΩΝ ΦΙΛΟΠΑΙΓΜΟΝΙ ΜΟΛΠΗ.
ΦΑΝΤΑΣΙΩΝ ΕΠΑΡΩΓΕ, ΦΟΒΩΝ ΕΚΠΑΓΛΕ ΒΡΟΤΕΙΩΝ.
ΑΙΓΟΝΟΜΟΙΣ ΧΑΙΡΩΝ ΑΝΑ ΠΙΔΑΚΑΣ ΗΔΕ ΤΕ ΒΟΥΝΑΙΣ.
ΕΥΣΚΟΠΕ, ΘΗΡΗΤΗΡ, ΗΧΟΥΣ ΦΙΛΕ, ΣΥΓΧΟΡΕ ΝΥΜΦΩΝ.
ΠΑΝΤΟΦΥΗΣ, ΓΕΝΕΤΩΡ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΟΛΥΩΝΥΜΕ ΔΑΙΜΩΝ.
ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΩΡ, ΑΥΞΗΤΑ, ΦΑΕΣΦΟΡΕ, ΚΑΡΠΙΜΕ ΠΑΙΑΝ.
ΑΝΤΡΟΧΑΡΕΣ, ΒΑΡΥΜΗΝΙΣ,
ΑΛΗΘΗΣ ΖΕΥΣ Ο ΚΕΡΑΣΤΗΣ.
ΣΟΙ ΓΑΡ ΑΠΕΙΡΕΣΙΟΝ ΓΑΙΗΣ ΠΕΔΟΝ ΕΣΤΗΡΙΚΤΑΙ.
ΕΙΚΕΙ Δ ΑΚΑΜΑΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΤΟ ΒΑΡΥΡΡΟΟΝ ΥΔΩΡ,
ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΕ ΠΕΡΙΞ ΕΝΙ ΥΔΑΣΙ ΓΑΙΑΝ ΕΛΙΣΣΩΝ.
ΑΕΡΙΟΝ ΤΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΡΟΦΗΣ, ΖΩΟΙΣΙΝ ΕΝΑΥΣΜΑ,
ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΦΥΠΕΡΘΕΝ ΕΛΑΦΡΟΤΑΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΟΜΜΑ.
ΒΑΙΝΕΙ ΓΑΡ ΤΑΔΕ ΘΕΙΑ ΠΟΛΥΚΡΙΤΑ,
ΣΗΣΙΝ ΕΦΕΤΜΑΙΣ.
ΑΛΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΦΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΑΙ ΣΗΣΙ ΠΡΟΝΟΙΑΙΣ,
ΒΟΣΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΕΝΕΗΝ ΚΑΤ ΑΠΕΙΡΟΝΑ ΚΟΣΜΟΝ
ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡ, ΒΑΚΧΕΥΤΑ, ΦΙΛΕΝΘΕΕ,
ΒΑΙΝ ΕΠΙ ΛΟΒΑΙΣ ΕΥΙΕΡΟΙΣ,
ΑΓΑΘΗΝ Δ ΑΠΑΣΟΝ ΒΙΟΤΟΙΟ ΤΕΛΕΥΤΗΝ,
ΠΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΕΜΠΩΝ ΟΙΣΤΡΟΝ
ΕΠΙ ΤΕΡΜΑΤΑ ΓΑΙΗΣ.

ΓΕΝΟΙΤΟ